”☕☕☕☕☕ rykande te som kokats på stormköket i ljuslågornas sken”

”Det här känns som en angelägen bok som ligger helt rätt i tiden. Författaren låter viktig kunskap om överlevnad ta plats i den här boken som riktas till barn. Hon väver skickligt in livsnödvändiga kunskaper i en historia som utspelar sig i en för barn välbekant miljö.

Här hittar vi korta kapitel och en lättläst text som gör att den funkar fint att läsa själv. Jag tänker att som högläsningsbok är den alldeles utmärkt då den tål att samtalas om. Hur ser beredskapen för exempelvis ett strömavbrott ut i den egna familjen? Det är en bok som kan utgöra grunden för att preppa och förbereda sig själv och sin familj för svåra situationer som rent av kan vara livsfarliga.

Också i klassrummet tänker jag att den här boken kan utgöra en del av undervisningen. Det här är en viktig bok som påminner oss om hur sårbara vi är i vårt samhälle och hur angeläget det är att vi ser över vår beredskap att klara en kris.


När världen slocknar får ☕☕☕☕☕ rykande te som kokats på stormköket i ljuslågornas sken.”

Från instakontot @enkoppoenbok


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s