Böcker

När fjället tystnar, 288 sidor, Idus förlag 2021
Provläs här

När fjället tystnar är den fristående fortsättningen på När världen slocknar som gavs ut 2020.

Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln
Nextory
Idus förlag
Signerade ex från författaren
General Prepper
Överlevnadsbutiken
Barnsmart
Naturbutiken

Fjällvandra? Är Adams föräldrar seriösa nu? Adam som aldrig ens har sovit i tält. Och tänk på alla vilda djur!

Det har varit en lång och varm sommar där Adam och hans bästis Jasmina har badat och hängt varje dag. Men så veckorna innan han ska börja i sjuan, i en ny skola, kommer hans föräldrar på den helt otippade idén att han och storebror Max ska fjällvandra. Utan mamma och pappa. Långt ifrån Jasmina.

Samtidigt som Adam ger sig ut i vildmarken försöker Jasmina övertala sin mamma om ett eget äventyr – att bila genom hela Europa till Kroatien. Men varför är mamma Mila så emot att resa till staden där hon växte upp?

När fjället tystnar är en ny realistisk äventyrsberättelse om Adam och Jasmina som denna gång hamnar i spännande situationer på olika håll. De tvingas vara både modiga och kreativa för att hantera att deras tillvaro på olika sätt ställs på ända. Berättelsen handlar om mod, överlevnad, relationer och tillit – både till sig själv och till andra.

Sagt om boken:

”Det är rafflande och dramatiskt, men också fängslande och tankeväckande.
(…)
En välskriven, realistisk äventyrsberättelse med extra allt.”
Carola Forslund, BTJ-häfte 4:2022


“Den ständiga växlingen mellan de två tonåringarnas upplevelser gör att det inte är tråkigt en enda sekund
(…)
… ett intressant, intelligent sätt att skriva. 

Vardagsprepping.se


Övernatta i skolan? Aldrig i livet. På något sätt måste de ta sig hem. Hur illa kan det egentligen vara därute?

Sjätteklassaren Adam Nyman önskar att han var modig som en superhjälte, men i själva verket vågar han inte ens åka bussen hem från skolan. När ett stort snöoväder brakar loss på fredags-eftermiddagen, hänger det plötsligt på Adam att ta hand om sin lillasyster Maja och samla ihop hela familjen igen. Men kommer han att hinna i tid, så att de kan fira hans födelsedag tillsammans dagen därpå?

När världen slocknar är en realistisk äventyrsberättelse som handlar om helt vanliga barn som hamnar i en extrem situation där de tvingas samarbeta, vara modiga, påhittiga och smarta för att överleva. Den handlar om vänskap, mod, ansvar, att våga stå upp för andra och sig själva men också om de förväntningar man har på sig själv, varandra och på de vuxna.

Sagt om boken:

Författaren Helena Söderblom har skapat en välskriven, spännande, dramatisk bok med högt tempo, ett starkt driv och en handling som griper tag i läsaren.” 

Lektör Carola Forslund, BTJ-häfte nr 23, 2020.

”Dagsaktuell och tankeväckande – hur förberedda är vi och samhället för en kris?”

Maria Malmer Stenergard – riksdagsledamot

En välskriven bok för barn och ungdomar. Lätt språk och lagom långa kapitel som passar åldern 9-12. Handlingen var spännande och gripande lagom läskig. Bra miljöbeskrivningar, detaljrika. Gillar dina barn böcker med spänning, en nagelbitare så rekommenderar.

Bloggen Systrarna boktokiga