”man fastnar direkt i första kapitlet”

”När fjället tystnar är den fristående fortsättningen på När världen slocknar. En realistisk äventyrsberättelse där Adam och Jasmina hamnar i spännande situationer på varsitt håll.

En varm och spännande berättelse med välgestaltad karaktärer och miljöskildringar. En berättelse om mod, överlevnad, relationer och tillit.

Precis som med första boken påmins man av vikten av att vara förberedd när tillvaron ställs på ända.

Efter en lång och varm sommar där Adam och bästisen Jasmina, har hängt varje dag, kommer Max föräldrar på idén att låta Adam och storebror Max fjällvandring helt själva.

Samtidigt som Adam ger sig ut i vildmarken försöker Jasmina övertala sin mamma om att bila till Kroatien.men varför är mamma Mila så emot att resa till staden där hon växte Upp?

Helena Söderblom har återigen skrivit ett spännande äventyr som känns trovärdigt och äkta, men även påminner om tillvarons sårbarhet. Precis som med hennes första bok är När fjället tystnar en bok att sätta i händerna på varje unge, perfekt högläsningsbok både i skolan och hemma eller att läsa själv från nio och uppåt.

Det är en både lätt och snabbläst bok som man lätt sträckläser, för man fastnar direkt i första kapitlet. Adam är ganska rädd och ängslig och det är ganska skönt för man kan vara det även som kille.

Rekommenderar starkt att ni läser själva o ser till att era barn också läser.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s