När fjället tystnar

Fjällvandra? Är Adams föräldrar seriösa nu? Adam som aldrig ens har sovit i tält. Och tänk på alla vilda djur!

Det har varit en lång och varm sommar där Adam och hans bästis Jasmina har badat och hängt varje dag. Men så veckorna innan han ska börja i sjuan, i en ny skola, kommer hans föräldrar på den helt otippade idén att han och storebror Max ska fjällvandra. Utan mamma och pappa. Långt ifrån Jasmina.

Samtidigt som Adam ger sig ut i vildmarken försöker Jasmina övertala sin mamma om ett eget äventyr – att bila genom hela Europa till Kroatien. Men varför är mamma Mila så emot att resa till staden där hon växte upp?

När fjället tystnar (2021) är den andra boken i Helena Söderbloms survivalserie. Beställ här.

När fjället tystnar är en ny realistisk äventyrsberättelse om Adam och Jasmina som denna gång hamnar i spännande situationer på olika håll. De tvingas vara både modiga och kreativa för att hantera att deras tillvaro på olika sätt ställs på ända. Berättelsen handlar om mod, överlevnad, relationer och tillit – både till sig själv och till andra.

När fjället tystnar är den fristående fortsättningen på När världen slocknar som gavs ut 2020.

Sagt om boken

BTJ-häftet nr 4, 2022.

Lektör Carola Forslund

”Det är rafflande och dramatiskt, men också fängslande och tankeväckande. Precis som förra boken öppnar den upp för samtal kring prepping, kriser, katastrofer och samarbete.

En välskriven, realistisk äventyrsberättelse med extra allt.”

Helhetsbetyg: 5

Från Vardagsprepping.se

”Den ständiga växlingen mellan de två tonåringarnas upplevelser gör att det inte är tråkigt en enda sekund när jag plöjer igenom boken. Faktum är att jag gång på gång funderar på när jag ska få reda på mer gällande den andra parten som jag lämnat bara några sidor tidigare, något som jag tycker kännetecknar en bra plan för händelseförloppet och ett intressant, intelligent sätt att skriva. 

Samtidigt ska vi ha i åtanke att detta är en bok skriven för den lite yngre publiken. Det är här Helena briljerar med sin insikt i både skrivande generellt, men också hur hon redan i sin andra bok bemästrar förmågan att skriva på ett sätt som dagens tonåringar med enkelhet både kan ta till sig och leva sig in i. Som läsare får jag ta del av både ett ungdomligt språkbruk, men även mängder av SMS-konversationer som är så där ungdomliga, raka och utan krusiduller.”

Recension på bloggen Vardagsprepping.se den 29/11 2021